Aroma Therapy Syifa Cengkih Diyakini Alternatif Penawar Penyakit

0
1363

Adakah anda mengalami penyakit sakit kepala, selsema, resdung, batuk, sakit belakang atau sakit lutut yang berterusan? Sudah mendapat rawatan di hospital tetapi tidak berhasil ? Adakah ibu dan bapa anda sentiasa lenguh-lenguh dan sakit-sakit badan? Adakah di antara ahli keluarga mengalami gangguan halus? Disini kami ingin menawarkan kepada anda rawatan alternatif dengan menggunakan Aroma Therapy Syifa Cengkih. Ramai yang sudah menggunakan produk ini dan hasilnya amat memberansangkan.

Di kesibukan pekerjaan harian dan kesibukan menguruskan kerja-kerja rumah, acapkali kita terlalai untuk menjaga kesihatan diri sendiri. Komitmen terhadap aktiviti harian kadang kala membuatkan badan kita bekerja lebih masa dan kurang berehat. Akibatnya, kepenatan boleh mengundang penyakit seperti selsema, demam, sakit kepala dan lenguh-lenguh badan. Minyak Aroma Therapy Syifa Cengkih memberikan terapi kelegaan kepada badan yang dalam kesakitan. Minyak ini boleh membantu mengurangkan sakit kepala, selsema, batuk, demam dan sakit badan. Sapu sahaja pada bahagian yang sakit untuk kelegaan.

Kebanyakan ibu ayah kita yang sudah berumur mempunyai tahap kesihatan yang kurang baik dan semakin merosot.  Penyakit yang paling biasa dialami oleh orang tua adalah sakit pinggang, sakit lutut dan sakit kaki. Selalunya mereka tidak suka bila dibawa untuk mendapatkan rawatan di hospital ataupun klinik. Sebagai seorang anak, sudah semestinya bimbang sekiranya hal ini terjadi. Namun usar gusar, produk Aroma Therapy Syifa Cengkih ini dihasilkan untuk membantu merawat ibu bapa anda. Hanya dengan menyapu minyak ke bahagian sakit seperti lutut, kaki dan pinggang, kesakitan dapat dikurangkan dan proses penyembuhan boleh terjadi jika menggunakan minyak ini secara kosisten.

Isi Kandungan

Latarbelakang Pengasas Aroma Terapy Syifa Cengkih

NOORAZBARAQAH ENTERPRISE diasaskan oleh Dr (H) Ustaz Sharani bin Ibrahim, seorang Pengamal Perubatan Homeopathy dan Acupuntur. Beliau berkelulusan Diploma Acupuntur dan Ijazah Perubatan Homeopathy dari Persatuan Perubatan Homeopathy Malaysia.

Ustaz Sharani juga adalah salah seorang bekas pelajar tahfiz kerajaan Negeri Perak iaitu Sekolah Pondok Pasir Tumbuh. Beliau kemudian menyambung pengajiannya di Institut Agama Negeri Aceh, Indonesia. Pengalaman beliau di dalam pengamal perubatan Homeopathy dan Akupuntur mendorongnya untuk mewujudkan produk Aroma Therapy Syifa Cengkih untuk membantu masyarakat agar mampu mendapat kesihatan yang lebih baik.

Produk ini amat laris dijual dipasaran bukan hanya kerana kebaikannya tetapi juga dengan harga mampu milik RM17.00 sahaja. Syarikat Noorazbaraqah Enterprise ini berpusat di Simpang Pulai, Ipoh, Perak. Produk keluaran syarikat ini telah mendapat kelulusan KKM seperti tertera pada kotak tersebut.

Bagi yang ingin membeli produk Aroma Therapy Syifa Cengkih, syarikat sudah mempunyai ejen berdaftar di beberapa negeri dan akan melebarkan sayapnya ke seluruh Malaysia.

KENAPA AROMA TERAPY SYIFA MENGGUNAKAN CENGKIH?

Cengkih merupakan salah satu rempah yang mempunyai banyak khasiat. Ia bukan sahaja menjadi salah satu bahan di dalam masakan tetapi khasiatnya mampu mengubati pelbagai jenis penyakit.

Minyak Aroma Terapi Syifa Cengkih menggunakan cengkih sebagai bahan utama ternyata kerana kelebihannya yang sangat bermanfaat kepada tubuh badan manusia. Aroma cengkih yang wangi memikat ramai pengguna manakala khasiat cengkih diyakini dan berkesan menyembuhkan penyakit dengan izin Allah SWT. Cara penggunaannya yang sangat mudah iaitu hanya dengan sapuan luaran sahaja.

APAKAH ITU CENGKIH?

Cengkih (Syzygium Aromaticum, Syn. Eugenia Aromaticum), dalam bahasa Inggeris disebut Colves, adalah tangkai bunga kering beraroma dari keluarga pohon Myrtaceae. Cengkih berasal dari Indonesia dan ditanam terutamanya di Kepulauan Banda. Kawasan lain yang menanam cengkih adalah di Madagaskar, Zanzibar, India dan Sri Lanka.

Pokok cengkih adalah pokok malar hijau kecil berdaun kilat dan berbunga kecil dengan bauan yang amat menyegarkan. Perisa dan minyak cengkih dipercayai menyekat pertumbuhan bakteria dimana ia mengandungi pelbagai mineral termasuk Besi, Magnesium, Fosforus, Natrium, Kalsium, Asid Hidroklorik, Kalium dan Vitamin C, K dan A.

APAKAH KELEBIHAN CENGKIH?

Antara kelebihan yang terdapat pada cengkih adalah :
• Bau wangi
• Melegakan sakit gigi
• Meransang aliran darah yanag baik
• Meningkatkan metabolisma
• Menurunkan stress
• Membantu pencernaan
• Mencantikkan kulit

APAKAH KELEBIHAN AROMA TERAPY SYIFA CENGKIH?

Sebelum membelinya, pasti ramai yang bertanya apakah khasiat Aroma Terapi Syifa Cengkih kepada tubuh badan kita? Disini kami akan menjelaskan satu persatu kelebihan produk ini.

Minyak Aroma Therapy Syifa Cengkih telah diruqyah dengan 30 juzuk Al-Quran bagi menguatkan penyembuhan penyakit dengan izin Allah SWT. Setiap penghasilan minyak ini akan dipantau kandungannya dan kualitinya dijaga untuk mengekalkan khasiatnya yang tersendiri. Berikut adalah kelebihan Aroma Terapy Syifa Cengkih yang patut anda tahu :

1. Tidak perlu urutan.
• Sapu sahaja ke bahagian badan yang sakit kerana minyak Aroma Therapy Syifa Cengkih bersifat menyerap masuk ke dalam kulit dan urat saraf.

2. Membuang angin di dalam badan.
• Minyak Aroma Therapy Syifa Cengkih ini boleh membantu mengeluarkan angin di dalam badan dan sendi-sendi.
• Ini amat mujarab membantu penyakit seperti sakit pinggang, sakit perut, sakit kaki, sakit lutut, sakit sendi dan sakit kepala.

3. Melancarkan peredaran darah.
• Penggunaan yang kerap menyebabkan perjalanan darah menjadi lebih lancar kerana minyak Aroma Therapy Syifa Cengkih menyerap ke dalam darah anda.
• Peredaran darah yang lancar akan membantu melegakan penyakit seperti sakit pinggang, sakit kaki dan sakit kepala.

4. Agen antibakteria.
• Menurut kajian oleh University Kansas di Amerika Syarikat, cengkih bertindak sebagai antibakteria dan membantu memusnahkan infeksi Escherichia Coli atau E.Coli.

5. Melegakan sakit gigi.
• Kandungan antiseptik terdapat di dalam cengkih iaitu bahan utama minyak Aroma Terapy Syifa Cengkih dapat mengurangkan sakit gigi.
• Caranya titiskan beberapa titik minyak ke kapas dan tekapkan ke bahagian gigi yang sakit.

6. Memulihkan gangguan pencernaan.
• Cengkih juga mempunyai kelebihan membantu sistem kerja aliran enzimatik dan meningkatkan fungsi perncernaan.
• Sapu sahaja minyak Aroma Terapy Syifa Cengkih dapat memulihkan masalah pencernaan yang dihadapi.

7. Menghilangkan rasa mual.
• Menghidu minyak Aroma Terapy Syifa Cengkih akan mengurangkan rasa mual dan mengawal penyakit muntah-muntah.
• Sapuan ke perut menangani rasa senak perut.

8. Mengurangkan batuk.
• Pemulihan batuk berkahak lebih senang apabila tekak kurang gatal dan kahak dikeluarkan dengan mudah.
• Sapu sahaja minyak Aroma Terapy Syifa Cengkih ke bahagian tekak akan mengurangkan gatal tekak dan memudahkan pembuangan kahak.

9. Membantu masalah pernafasan.
• Minyak Aroma Terapy Syifa Cengkih membersihkan saluran pernafasan dengan menjadi agen menghalang pembentukan kahak dan penyakit batuk.
• Ini membantu pemulihan untuk penyakit paru-paru seperti asma, bronkitis, resdung dan batuk.

10. Menyembukan luka.
• Minyak Aroma Terapy Syifa Cengkih boleh mengurangkan jangkitan luka dan gigitan atau sengatan serangga.

11. Membantu masalah sakit kulit.
• Minyak Aroma Terapy Syifa Cengkih adalah bantuan terbaik untuk digunakan ke atas penyakit kulit seperti enzema dan jerawat.

12. Melawan angin badan.
• Minyak Aroma Terapy Syifa Cengkih menghasilkan tindak balas yang kuat terhadap angina dan kembung perut.
• Mengurangkan tekanan angin di dalam perut, membantu penghadaman makanan dengan baik dan membuang toksik perut.
• Boleh melegakan ketidakselesaan ulser septik.

13. Bertindak sebagai agen chemopreventative.
• Minyak Aroma Terapy Syifa Cengkih bertindak sebagai agen chemopreventative yang boleh mengurangkan atau melemahkan sel kanser.

14. Menghalang pembekuan darah.
• Bahan aktif di dalam minyak Aroma Terapy Syifa Cengkih iaitu cengkih mampu menjadi agen menghalang platelet mencegah darah beku.

CARA MENGGUNAKAN AROMA TERAPY SYIFA CENGKIH

TESTIMONI PENGGUNA

“Kulit abah kering dan gatal-gatal, Alhamdulilah lepas pakai minyak itu, dah tak gatal. Kalau salah urat, gosok pakai minyak itu, Alhamdulilah..ok.”Puan Hartini.

“Alhamdulilah, kaki mak semakin baik, hilang rasa sakit sendi dan urat tegang. Resdung saya pun dah hilang.”Encik Jazli.

“Alhamdulilah, 80% dah mula hilang. Isteri lenguh-lenguh pun dah pulih, tenaga kian pulih. Selsema saya pun mulai pulih.”

“Emak dah pakai, Alhamdulilah, ada kurang. Lepas tu cucu kakak batuk, ada kurang juga.” Puan Sarimah.

“Cadang nak beli lagi, yang ada ni dah bagi mak cuba, mak kata ok. Kurang sikit rasa sakit tangan.”Puan Irdawaty.

“Alhamdulilah, haritu kaki rasa sakit. Pakai minyak tu elok, tak sakit dah.”Puan Irdawaty.

“Alhamdulilah, tapak kaki tak rasa dah sakit sangat.”Puan Ani.

“Alhamdulilah, lepas pakai minyak tu, badan rasa ringan saje memang rasa tenang tekanan darah pun normal, angin pun banyak keluar.”

“Salam ustaz, minyal syifa memang bagus, saya sapu minyak tu semua toxic dalam perut keluar.”Encik Kamal.

“Ayah kena minor stroke 3 hari lepas. Sapu minyak tu setakat ni, Alhamdulilah ada perkembangan positif.”Puan Intan.

“Minyak ATS membantu saya sepanjang berada di Mekah. Tak rugi bawa.”Puan Nik Rosmima.

MAKLUMAT UNTUK DIHUBUNGI :

Untuk membeli produk, anda boleh KLIK nama dibawah :

Kahar – 016 4834792 – Pulau Pinang
Cikgu Saipol – 016 4113049 – Ipoh
Cikgu Azila – 016 4110731 – Ipoh
Ustaz Sahzan – 017 5803953 – Ipoh
Ustaz Mahfuz – 019 4220428 – Kampar
Cikgu Nasir – 012 4695215 – Bagan Serai
Syahiran – 011 29321596 – Kota Bahru
Husna – 012 9993599 – Kuala Krai
Rosilawati – 014 7110024 – Jeli
Hidayah – 013 9395762 – Temerloh
Hisyam – 011 27278944 – Kuala Lumpur, Melaka
Nor Anis – 0193993278 – Shah Alam
• Kohalal – 05 3131310 – Medan Gopeng
Nasir – 013 4814612 – Simpang Pulai

SILA FOLLOW DAN LIKE LINK BERIKUT :

FACEBOOK : AROMA TERAPY SHIFA CENGKIH
TELEGRAM : @aroma_therapy_syifa

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Please enter your comment!
Please enter your name here